Strona główna

Z GastroWiki
Skocz do: nawigacja, szukaj

Witaj w GastroWiki, masz do dyspozycji 21 artykułów

Kategorie:

Badania diagnostyczne • Choroby • Histopatologia • Klasyfikacje • Kryteria • Leki • Punktacje • Standardy, wytyczne i zasady postępowania • Wskaźniki

Do obejrzenia, ściągnięcia i wykorzystania także media:

Zdjęcia • Schematy postępowania • Filmy

   Wiki ta powstała wyłącznie jako podręczny magazyn wszelkich potrzebnych informacji z dziedziny gastroenterologii - tych, których nie jestem w stanie na co dzień zapamiętać, a muszę po nie czasem sięgnąć. Nie rości sobie żadnych pretensji do edukowania kogokolwiek! Umieściłem ją tu, żeby samemu mieć do niej wszędzie wygodny dostęp, ale niech korzysta z niej każdy kto tu trafił i tego chce. Chętnie przyjmę życzliwe (!) uwagi i propozycje uzupełnień oraz poprawek - proszę pisać na maila.

   Chętnych do redagowania tej Wiki zachęcam do zakładania kont i pisania własnych artykułów oraz nanoszenia poprawek. Zasady są tylko dwie:

  • ustrojem panującym na GastroWiki jest monarchia absolutna oświecona, a monarchą absolutnym (pierdołowatym i łagodnym, ale z pretensjami do bycia oświeconym) jestem ja
  • każdy artykuł i merytoryczna poprawka muszą być poparte pozycjami piśmiennictwa: brak przypisów = usunięcie wpisu

   Jeśli ktoś nie ma doświadczenia w edytowaniu Wiki, a chciałby dodać swój artykuł - proszę o kontakt, bardzo chętnie pomogę!

   Przedstawione treści nie są dosłownymi kopiami czy tłumaczeniami, ale zostały przedstawione tak, żeby jak najłatwiej i najszybciej można było znaleźć potrzebną informację - ich układ może być więc inny niż w źródle, z którego pochodzą. Źródło jest ZAWSZE podane.

Szef

Czy wiesz…

...że pod koniec XIX wieku chirurdzy do wykonywania zespoleń jelitowych używali szpulek wykonanych z odwapnionej kości?

Rocznice